perjantai 13. joulukuuta 2013

25. Uusia alkuja, vanhoja kummituksia


Aluksi: pyydän tuhannesti anteeksi, että osa on näin pahasti myöhässä. Marraskuun alkupuoliskon vei NaNoWriMo (jota en tosin kirjoittanut enää sanaakaan 21. päivän jälkeen ja joka on yhä kesken, vaikka noin 51000 sanaa sainkin kivasti kasaan), loppupuoliskon täytti elämä ja työt, samoin joulukuun. Töitä, töitä, töitä... Yh. 

Nojoo, muttamutta. Tässä sitä taas ollaan osasen kanssa. Vihdoin.
Älkää olko vihaisia. Kuunnelkaa Paranoidia. Se helpottaa.
Black Sabbath - Paranoid

Kertausta edellisestä osasta:
Elena ilmestyi Pohjasoiden pihamaalle, ja Joel sai kuulla hänen tarinansa.
Yliopistolla Elena oli tavannut ujon pojan nimeltä Severi, josta oli tullut hänen poikaystävänsä. Elena oli myös törmännyt parhaaseen ystäväänsä Oliviaan, ja paljastuttuaan tälle oli saanut kuulla, että Olivia jatkoi isänsä työtä tämän kuoltua. Hän kehitteli lehmäkasvia aseeksi vampyyreja vastaan ja ohessa yritti koota laitetta, jolla saisi herätettyä kuolleet henkiin.
Kreivi ei pitänyt siitä, että Elena oli liian läheinen Severin ja Olivian kanssa. Hän tappoi Severin ja yritti päästä myös Olivian kimppuun, mutta Elena auttoi ystävänsä pakoon ja tuli pyytämään Joelia varmistamaan Olivian turvallisuus. 
Evelina näki vilauksen Elenasta, mutta vajosi takaisin masennukseen Joelin uskoteltua tämän nähneen vain jonkun Torantes-fanin pyytämässä nimmaria.

*


Monta viikkoa myöhemmin
Jennistä ei ollut kuulunut yhtikäs mitään. Joel, joka oli ollut varma, että tämä palaisi vielä takaisin, että tämä olisi poissa korkeintaan muutaman päivän ja palaisi sitten, sanoisi antaneensa opetuksen, alkoi vihdoin tuntea epävarmuutta. Entä jos Jenni ei palaisikaan? He olivat yhä naimisissa. Joelin pahin pelko oli, että jonain päivänä hän löytäisi postilaatikosta avioeropaperit, jotka Jenni olisi valmiiksi allekirjoittanut. Niin ei kuitenkaan ollut tapahtunut, ja se piti jonkinnäköistä toivonkipinää elossa Joelin sisällä, vaikka hän käytännössä oli luopunut toivosta. Hän kävi säännöllisesti metsässä vilkaisemassa, miten Olivia voi, koska oli luvannut niin, mutta muuten hän ei liikkunut kotoa minnekään. Hän joi turruttaakseen tunteensa, hypähti sitten ylös sohvalta ja alkoi kävellä hermostuneesti ympäri taloa, istui alas ja joi lisää. Kun Petri silloin tällöin taapersi häntä vastaan, hän katsoi poikaansa kuin ventovierasta lasta.Ari piti huolta sekä Evelinasta, joka oli menettänyt elämänhalunsa kokonaan viimeisimmän pettymyksen seurauksena, sekä Petristä, jolle oli itsestään selvää, että häntä hoiti joko mummi tai ukki, ei koskaan isä. Ari oli huolissaan myös Joelista, mutta hänellä oli kädet täynnä työtä eikä hän itsekään ollut enää nuori ja hyväkuntoinen. Askel muuttui päivä päivältä raskaammaksi ja hengitys pihisi. Roope ja Joonatan yrittivät silloin tällöin soittaa Joelille, mutta Joel paiskasi luurin heidän korvaansa joka kerta. Häntä ei huvittanut puhua ystävilleen. Hänestä tuntui, että he olivat liittoutuneet Ilkan puolelle ja junailleet kolmistaan hänelle potkut bändistä. Joel oli yksinäisempi kuin koskaan. Hän toivoi, että hänellä olisi ollut joku, jolle puhua, mutta sen sijaan hän hukkui yhä syvemmälle omaan itsesääliinsä ja sitä myötä viinaan.


Tikkaloiden luona oli lämmin ja lapsennauruinen tunnelma. Susanna leikki kummipoikansa Jaakon kanssa sillä aikaa kun väsynyt Elisa katseli uutisia.
”Lausu perässä: ’Jaakkoo-kultaa, Jaakkoo-kultaa, heerää joo…’” Susanna yritti opettaa lastenlorua taaperolle, joka ei kuitenkaan näyttänyt tajuavan, mitä kummitäti haki takaa.
”Hän pärjää hetken aikaa itsekseen, jos haluat istua alas”, Elisa sanoi ja taputti paikkaa vieressään. Susanna moiskaisi suukon pikkupojan päälaelle ja istuutui ystävänsä seuraan.
”Miten jakselet?” hän kysyi Elisalta.
”Ihan hyvin. Tämä pallomaha vähän väsyttää. En malta odottaa, että saan pidellä pikkuista sylissäni.” ”Mutta ei puhuta minusta nyt. Mitä sinulle kuuluu?”
”Minulle kuuluu loistavaa. Muutimme Klausin kanssa juuri yhteen”, Susanna hehkutti. ”Töissäkin on kivaa, vaikka lapset tykkäävätkin roikkua renkaissa  ja puolapuilla sen sijaan että kuuntelisivat ohjeita opettajalta. Mutta toisaalta, liikuntatuntien täytyy olla hauskoja, joten ei kai sillä niin väliä, mitä me teemme tunneilla.” ”Lapset varmaan rakastavat sinua. Olet niin kärsivällinen heidän kanssaan.”
”Paljon kärsivällisempi kuin aikuisten kanssa”, Susanna nauroi.
”Siitä tulikin mieleen, kuinka kärsivällinen aiot olla Klausin kanssa? Haluaisin jo kaasoksi.”
”En ajatellut vitkutella enää kauaa. Tiedän, että hän on se oikea. En vain halua pelästyttää häntä, emme kuitenkaan ole tunteneet kovin pitkään.” ”Kerro minulle heti, kun jompikumpi kosii”, Elisa sanoi.
”Totta kai. Olen jo katsellut sormuksia. Enää pitää onnistua mittaamaan hänen sormensa paksuus niin, ettei hän huomaa.”
Vähitellen ystävykset siirtyivät muihin aiheisiin.”Tiedätkö, mitä Joelille kuuluu?” Susanna kysyi. Elisa pudisti päätään.
”Roope on yrittänyt soitella hänelle, mutta hän ei vastaa puheluihin. Luule, että hän otti uutisen erottamisestaan aika rankasti. Toivottavasti hän pärjää, ja toivottavasti hänen perheensä pärjää.”
”Minä voisin poiketa hänen luonaan kotimatkalla”, Susanna mietti. ”En ole nähnyt häntä pitkään aikaan. Ehkä hän suostuisi juttelemaan minun kanssani.”
”Hyvä idea. Uskon hänen kaipaavan ystävän tukea.”

Susanna hyvästeli ystävänsä ja lähti kävelemään kohti naapuruston toista laitaa, jossa Pohjasoiden kartano seisoi. Hän oli käynyt siellä yhteensä kaksi kertaa, jos Joelin ja Jennin häitä ei laskettu, mutta viime kerrasta oli aikaa, joten hän harhautui pari kertaa väärälle reitille ennen kuin lopulta näki tutun tiilirakennuksen kohoavan edessään. Kartano ei ollut aivan hänen kotimatkansa varrella, mutta tuntui mukavalta nähdä Joelia pitkästä aikaa. Montakohan kuukautta viime kerrasta oikein oli?

Susanna koputti ovelle. ”Joel? Jenni?” hän huhuili. ”Onko ketään kotona?”
Hän sai koputella useita kertoja, ennen kuin Joel viimein tuli avaamaan. ”Vihdoinkin!” Susanna tokaisi, kun ovi raottui. ”Joel, minä tässä! Pääsenkö sisään?”
Sitten hän näki miehen ja tyrmistyi.
”Milloin olet nukkunut viimeksi? Entä käynyt pesulla?” hän kysyi ja käänsi päätään hieman välttääkseen haistamasta viinanlöyhkää. ”Missä Jenni on? Entä vanhempasi ja Petri?”
Joel lykkäsi vastaamista. Hän johdatti Susannan sisälle ja istutti tämän nojatuoliin. Susanna odotti ja katseli ympärilleen. Jenni ei selvästi ollut kotona, sillä hän ei olisi antanut päästää kotiaan sellaiseen siivoon, jossa se oli. Ehkä myös Evelina ja Ari olivat poissa? Susanna halusi kuulla kaiken.
”Kaikki on syvältä”, Joel aloitti, ja Susanna kuunteli. Joel kertoi hänelle Jennin lähdöstä. ”Pelkään, ettei hän tule takaisin enää. Tiedän olevani oikea luuseri, enkä ansaitse häntä”, Joel murehti. ”Mutta oli hirveää kuulla, että vuosien työ, jonka olin bändin eteen tehnyt, on mennyt hukkaan. Minun osaltani siis. Putoan uudesta, lupaavasta tulokkaasta Ö-luokan ex-julkkikseksi, josta saatetaan joskus julkaista pettämisjuoruja 8 Päivää –lehdessä.” ”Et sinä mikään luuseri ole”, Susanna lohdutti. ”Riittäähän sinulla vaihtoehtoja. Voit vaikka perustaa uuden bändin. Tee jotain sen sijaan, että ryvet täällä yksinäsi näiden roskien keskellä. Missä vanhempasi ja Petri muuten ovat?”
”Äiti ja isä menivät käymään lääkärissä. Äiti voi vähän huonosti, hän on ollut masentunut Elenan katoamisesta saakka. He eivät uskaltaneet jättää Petriä minun hoiviini, joten hän on tätini luona hoidossa.” ”No, ymmärrän mikseivät he luottaneet lapsenhoitokykyihisi. Et näytä pitävän huolta edes itsestäsi. Täytyy sanoa, että olen pettynyt sinuun. Nyt hus suihkuun! Minä siivoan näitä sotkuja sillä aikaa.”
Joel totteli mekaanisesti, ja Susanna alkoi keräillä tölkkejä, jotka näyttivät lojuneen lattialla viikkotolkulla. ”No niin, jo tuoksuu paremmalta”, Susanna nauroi, kun Joel saapui kylpyhuoneesta keittiöön. ”Sinustahan kuoriutui sim!”
”Erittäin hauskaa”, Joel sanoi, mutta hänen huulillaan kareili pieni hymy. Tätä hän oli tarvinnut: jotakuta, joka laittoi hänen asiansa järjestykseen. Ovikello soi, ja Joel meni avaamaan. Susanna seurasi perässä ja jäi vähän matkan päähän odottamaan.
”Hei, Joel. Minun oli pakko tuoda Petri takaisin, koska töistä soitettiin. He tarvitsevat minua. Toivottavasti ei haittaa.”
”Ei tietenkään”, Joel vastasi ja otti pojan syliinsä. ”Enköhän minä hänen kanssaan pärjää.” 
Onko hänelle syötetty radioaktiivista jätettä kun hän noin loistaa? Joel mietti, muttei sanonut mitään.Hän huokaisi. ”Saimme sitten seuraa”, hän sanoi Susannalle.
”Ei se haittaa. Petristä tuskin on paljon vaivaa.”
Joel laski Petrin lattialle, ja hän ja Susanna palasivat takan ääreen. 
”Minä en ajatellut viipyä enää kauaa”, Susanna sanoi. ”Tulin oikeastaan vain katsomaan, miten voit. Ja minusta voit jo paremmin. Pistä elämäsi järjestykseen. Jos onnistut muuttumaan, varmasti teillä menee Jennin kanssa paljon paremmin ja hän suostuu palaamaan tänne.”
Susanna nousi ylös ja oli jo lähdössä ovelle, mutta Joel sanoi:
”Odota.” Susanna katsoi miestä kysyvästi. Joel näytti yhtäkkiä vanhentuneen vuosikymmeniä. Hänen silmissään oli raskas katse.
”Minun olisi pitänyt sanoa tämä jo aikapäiviä sitten”, hän sanoi, ja hänen äänensä oli karhea. Susanna aavisteli, mitä oli tulossa, mutta antoi Joelin jatkaa. Häntä pelotti. ”Minä rakastan sinua.”
Susanna huokaisi. Hän oli arvannut oikein.
”Sinä olet naimisissa. Ja minulla on poikaystävä, jonka kanssa olen onnellinen.”
”Älä väitä, ettet muka tunne samoin!”
”Väitän, että jos olisit tehnyt tuon paljastuksen yliopistossa, jutustamme olisi saattanut tulla jotain, mutta –” ”Mutta mitä?”
”En minä voisi olla sinun kanssasi. Tietysti minä välitän sinusta, olet hyvä ystäväni, mutta katso nyt itseäsi. Heti, kun elämässä tulee vastaan jotain vaikeaa, tartut pulloon. Se taas tekee sinusta arvaamattoman. Minä en halua elää arvaamattoman miehen kanssa, minä rakastan Klausia ja aion kosia häntä.”
Joel halusi panna vastaan, mutta ajatukset olivat puuroa. ”Meillä muillakin on elämä, Joel”, Susanna sanoi. ”Maailma ei pyöri ympärilläsi säälimässä sinua, kun sinulla menee huonosti, vaan me jatkamme omaa elämäämme. Tajua se, ja anele vaimoasi palaamaan takaisin, äläkä tee rakkaudentunnustuksia muille naisille.”
Hän pyyhälsi Joelin ohi ja pyyhkäisi kyyneleen silmäkulmastaan. Nyt oli korkea aika häipyä. Kirkas aurinko häikäisi hänen silmiään. Hän kuuli ulko-oven läpi tömähdyksen, aivan kuin joku olisi kaatunut. Siellä se kompuroi krapulassaan, hän ajatteli vihaisena, mutta vaisto pysäytti hänet kuuntelemaan. Ei kuulunut kiroilua tai ylösnousemisen ääniä. Susannan olisi tehnyt mieli juosta matkoihinsa taakseen katsomatta, ja hän kamppaili tunteidensa kanssa. Lopulta hän huokaisi alistuvasti ja kiipesi takaisin kuistille. ”Joel? Oletko kunnossa?” hän huhuili oven läpi. Kun vastausta ei kuulunut, hän raotti ovea, joka ei ilmeisesti ollut mennyt lukkoon hänen perässään. 


Näky lamaannutti hänet. Petri katseli ihmeissään maassa makaavaa isäänsä, aivan kuin tämä olisi vain nukahtanut suorilta jaloilta. Susanna tiesi, että kyseessä saattoi olla jotain vakavaa.
Hän juoksi puhelimen luo ja kutsui ambulanssin tunnustellen samalla pulssia, jonka onnekseen löysi kaulalta. Sitten hän ryntäili talossa edestakaisin.

Missä ihmeessä on puhelinluettelo?


*Joel raotti silmiään. Mitä oikein tapahtui? Missä minä olen?
Huone oli neutraalinvärinen, kirkas ja haisi desinfiointiaineelta. Joel yritti muistaa, mitä oikein oli tapahtunut, mutta hän ei kyennyt palauttamaan mieleensä muuta kuin mustaa. Hän yritti kohottautua istumaan, mutta lempeä ääni sanoi: ”Älä. Käy makuulle.”
Joel kohotti kättään, ja huomasi siihen kiinnitetyn letkun. Hän käänteli raskasta päätään yrittäen paikantaa puhujan. Nyt hän alkoi jo tunnistaa sairaalaympäristön ja oletti, että joku hoitajista oli komentanut häntä. Sen sijaan hän näkikin Jennin.
Naisen silmät olivat kyynelten kirkastamat, mutta hän ei itkenyt. Hän istui Joelin sängyn vieressä ja katsoi miestään surullisemmin ja lempeämmin kuin koskaan aiemmin. Joelin sydäntä raastoi ja pakahdutti samanaikaisesti katsella hänen kasvojaan. He eivät kumpikaan sanoneet mitään pariin hetkeen. ”Sinä selviät kyllä”, Jenni kuiskasi lopulta. Joelilla ei ollut harmainta aavistusta, miksi hän ylipäänsä oli sairaalassa.
”Mitä… mitä…?”
”Maksakirroosi. Niin lääkäri minulle kertoi. Hän kyseli minulta alkoholinkulutuksestasi, ja kerrottuani totuuden hän totesi sen heti syyksi. Pitkälle edennyt kirroosi kuulemma voi aiheuttaa tajunnanhäiriöitä. Siksi pyörryit.”
Pieni kyynel vierähti Jennin poskelle, ja nainen pyyhkäisi sen nopeasti pois. 

Joel oli yhä lääketokkurassa eikä kyennyt ajattelemaan selkeästi.
”Joudunko minä leikkaukseen?” hän mongersi.
”Ei puhuta siitä nyt”, Jenni hyssytteli. ”Koeta ensin toipua hieman.””Susanna odottaa ulkopuolella”, Jenni jatkoi. ”Hän on se, jolta sain tietää sinun joutuneen sairaalaan. Haluatko jutella hänelle?”
Joel nyökkäsi, ja Jenni poistui huoneesta silitettyään sitä ennen rohkaisevasti miehensä käsivartta.Hetken kuluttua Susanna astui sisään. Hän istuutui tuolille, jolla Jenni hetki sitten oli istunut.
”Hei. Mukava nähdä sinut hereillä. Miten voit?”
”Mitä oikein tapahtui?” Joel kysyi, sillä tiesi, että Susanna kertoisi hänelle totuuden. Pääkin alkoi pikkuhiljaa seljetä. Susanna huokaisi.
”Juomisesi kostautui sinulle lopulta. Maksasi on kuulemma aika kaameassa kunnossa. Maksansiirto ei ole vielä välttämätön, mutta jos tilasi olisi huomattu, sanotaanko, pari kuukautta myöhemmin, vaihtoehtoja ei olisi ollut.”
”Oho.” Joel ei osannut sanoa muuta. Ei hän ollut tajunnut, että hänen juomisellaan voisi olla sellaisia seurauksia. Hyvä on, oli heille päihteiden vaaroista jotain kerrottu joskus yläasteella, mutta teinejä nyt kiellettiin tekemästä muutenkin ihan kaikkea… He juttelivat vielä hetken arkisista, helpoista aiheista. Sitten Susanna totesi, että Ari ja Evelinakin halusivat nähdä poikansa.
”Mutta entä Petri? Kuka on hänen kanssaan kotona?” Joel ihmetteli.
”Petri on mukana. Älä huoli”, Susanna sanoi ja lähti sitten samalla ovenavauksella, jolla Joelin vanhemmat tulivat sisään. Joelin sydäntä kivisti nähdä äidin ja isän kasvot. Evelinan ilmeestä ei voinut edes päätellä, mitä hänen päässään liikkui. Hänen kasvonsa olivat kivettyneet, ja hän katsoi Joelia lasittuneilla silmillään niin, että tämän oli pakko kääntää katseensa pois. Ari laski Petrin lattialle, ja hän ja Evelina asettuivat kummallekin puolelle Joelin sänkyä.
Sitten he puhuivat. He puhuivat asioista, joista eivät olleet koskaan aiemmin kyenneet puhumaan. Ensimmäistä kertaa he keskustelivat vaikeista asioista riitelemättä, syyttelemättä ja nälvimättä. Mitä enemmän he puhuivat, sitä enemmän solmuja saatiin aukaistua ja sitä parempi olo kaikille kaikin puolin tuli.

Kokemuksen myötä Joelista tuntui, että oli läheisempi vanhempiensa kanssa kuin ikinä ennen.

* Fanit saivat tietenkin pian kuulla Joelin makaavan sairaalasta, ja pian sairaalapöytä täyttyi kukista, korteista ja lahjoista. Joelille tuli hyvä mieli hänen lukiessaan fanien paranemistoivotuksia ja kannustuslauseita. Hassua, miten paljon nämä ihmiset hänestä välittivät, vaikkeivät olleet koskaan tavanneet häntä. Hän säilytti jokaisen kirjeen ja lahjan ja piti kukkia pöydällä niin kauan, kunnes ne lopulta lakastuivat ja kuolivat.Joel mietti, mitä tekisi Olivian suhteen nyt, kun ei pääsisi tarkistamaan tytön vointia pitkään aikaan. Voisiko hän vain luottaa siihen, että tytöllä olisi kaikki hyvin koko sen ajan, kun hän oli sairaalan seinien sisällä. Jos hän tekisi niin, hän tuntisi pettäneensä Elenan luottamuksen. Mutta kuinka hän ratkaisisi asian?
Hänen täytyisi saada joku tarkistamaan tytön vointi hänen puolestaan. Mutta kuka? Kehen hän pystyisi luottamaan? Ensimmäisenä tuli mieleen Jenni, mutta tämä oli kotona Petrin kanssa ja lisäksi viimeisellä kolmanneksella raskaana, joten Joel ei halunnut kasata tälle enempää velvoitteita. Roope ja Joonatankin käväisivät hänen mielessään. Jos he olisivat olleet väleissä…
Ari ja Evelina olivat niin vanhoja, etteivät jaksaisi ravata niin pitkällä metsässä niin usein kuin olisi tarpeellista. Muiden sukulaistensa kanssa Joel ei ollut niin läheisissä väleissä, että olisi kehdannut pyytää heitä suorittamaan tehtävää puolestaan. Niinpä Joel otti asian esille Susannan kanssa seuraavan kerran, kun nainen tuli vierailemaan. Joel ei tietenkään kertonut tälle yksityiskohtia, ainoastaan sen, että eräs hänen tuntemansa tyttö joutui piileksimään metsässä, koska eräs sekopää halusi hänet hengiltä – ei kovin uskottava tarina. Susanna kyseli jonkin verran yksityiskohtia, ja Joel vastaili vältellen. Lopulta Susanna kuitenkin suostui käymään silloin tällöin Olivian piilopaikalla. Joel vielä vannotti, ettei asiasta saisi hiiskua kellekään. ”Ettei tieto päädy vääriin käsiin”, hän oli perustellut. ”Mikä tämä juttu oikein on, Joel?” Susanna oli ihmetellyt. ”Sotketko minut nyt mukaan johonkin hämärään?”
”En, en”, Joel vakuutteli. ”Kyse on vain Olivian turvallisuudesta. Eikä siellä tarvitse joka päivä käydä. En minä pyytäisi tätä, ellen olisi…”
”Niin”, Susanna totesi. ”No, hyvä on. Luotan sinuun.”
He juttelivat vielä hetken turvallisen kevyistä aiheista tarkoituksellisesti vältellen kipukohtia, kuten Joelin taannoista rakkaudentunnustusta. 

*


Vasemmalla Pauliina, oikealla Pinja
Jenni oli synnyttänyt terveet kaksoset, jotka oli nimetty Pinjaksi ja Pauliinaksi. Joel joutuisi olemaan sairaalassa vielä pari viikkoa ennen kotiutusta, joten Jenni kävi joka päivä kertomassa hänelle kaksosten – ja tietysti myös muun perheen – kuulumisia.
”Aulassa on taas lauma toimittajia, jotka yrittivät nyhtää minulta vastauksia kysymyksiinsä”, Jenni tuhahti. Kaksoset olivat valvottaneet häntä yöllä huutamalla kumpikin kurkku suorana kaksi tuntia putkeen, ja hän oli väsynyt ja kärttyisä. ”Että minua raivostuttaa kävellä niiden salamavalojen läpi.”
”He tekevät vain työtään”, Joel muistutti.
”Tiedän, tiedän”, Jenni huokaisi, mutta hymyili sitten. ”Saat itse puhua heille, kun paranet.” 

”Minä pääsen pian kotiinkin jo”, Joel iloitsi.
”Kunhan muistat sitten, mitä lääkäri sinulle sanoi. Sinä et saa enää koskea alkoholiin pitkällä tikullakaan, ellet halua tänne uudestaan. Minä pidän huolen siitä, että onnistut siinä.”
Joel nyökkäsi. Lääkärin sanat kuultuaan hän oli tietenkin ollut järkyttynyt siitä, että hänen elämänsä tulisi muuttumaan niin radikaalisti. Ettei hän saisi juoda edes kohtuudella kuten tavalliset ihmiset. Toisaalta, sairaalareissu oli avannut hänen silmänsä. Hän uskoi pystyvänsä raittiuteen. Jos ei muuten niin Jennin tuella.Jennistä puheen ollen, tämä käyttäytyi hyvin neutraalisti Joelin seurassa, ja Joel tiesi heidän kummankin aistivan kitkat heidän suhteessaan. Joel mietti, olisiko aika sopiva niistä puhumiseen. Jenni teki päätöksen ennen häntä.
”Joel… Olisiko tämä uusi alku suhteellemme?” hän kysyi. ”Aloittaisimme puhtaalta pöydältä. Unohtaisimme menneet ongelmat. Miltä se kuulostaisi?””Se kuulostaisi oikein hyvältä”, Joel vastasi. ”Minä lupaan, etten uppoa itseeni enää. Me teemme säännöllisesti jotain kivaa koko perhe.”
Jenni hymyili ja kumartui suutelemaan Joelin otsaa. ”Tuosta minä pidän.” ”Mitä olet muuten ajatellut tehdä, kun pääset sairaalasta?” Jenni vaihtoi aihetta. ”Aiotko perustaa uuden bändin? Vai tehdä jotain muuta?”
”Minä tiedän, että haluaisit minun vetäytyvän musiikkibisneksestä”, Joel vastasi. ”Sinä kuitenkin tiedät, etten halua tehdä mitään muuta kuin musiikkia. Ymmärräthän sinä sen? Olen siis jatkossakin kiertueilla tai levytysstudioissa tai lehdistötilaisuuksissa –”
”Tietysti. Se on sinun unelmasi. Mutta minä pysyttelen kernaasti poissa parrasvaloista.” ”Minä aion tehdä soololevyn”, Joel sanoi. Jenni kohotti kulmiaan.
”Vau. Kuulostaa aika hyvältä.”
”Joo. Ehkä kerään taustalle vakituisen bändinkin, mutta olen tullut siihen tulokseen, ettei minun kannata ottaa sitä riskiä, että uudessa bändissä olisi joku Ilkan kaltainen. Siksi aion pitää huolen siitä, että koko projekti on yksin minun. Aion kysellä vierailevia artisteja laulamaan kappaleeni, joihin tulee massiiviset kitaraosiot ja…” Joel jatkoi uuden projekti-ideansa kuvailemista, ja Jenni kuunteli ja kannusti. Hän ei tiennyt musiikkijutuista paljoakaan, mutta hän arveli, että jotain olisi hyvä oppia, jotta osaisi kertoa ystäville, mitä tarkalleen Joel oikein teki.
”Heti, kun saan tilaisuuden, otan yhteyttä Pamppuloihin!” Joel julisti ja suuteli vaimoaan.

* Vihdoin koitti kotiuttamispäivä. Joel nautti suunnattomasti, kun sai taas olla tutussa ympäristössä tuttujen ihmisten kanssa ja pukeutua omiin vaatteisiinsa sairaalarytkyjen sijaan. Hänellä oli ollut ikävä perhettään, kotiaan ja kitaraansa. Tuntui, kuin hänen silmänsä olisivat auenneet ja hän näkisi kaiken aivan uudella tavalla.
Hän ei ollut ollut kotona varttiakaan, kun puhelin soi. Joel näki näytöltä, kuka häntä yritti tavoittaa: Roope. Joel ei ollut puhunut hänen kanssaan kuukausiin. Pitäisikö hänen vastata vai antaa soida? Hän ei osannut päättää. Ei hän enää ollut serkulleen vihainen… kai.Puhelin soi yhä vaativammin, joten Joel päätti painaa vihreää luuria. Kai hänen oli aika kuulla, mitä Roopella oli sanottavanaan.
”Hei.”
”Joel! Miten voit? Olen lukenut lehdestä sairastumisestasi, onko kaikki nyt kunnossa?” Roope kyseli huolestuneena.
”On, kiitos kysymästä. Pääsin juuri kotiin.”
”Hyvä. Minä ja Joonatan olemme halunneet puhua kanssasi jo ikuisuuden niistä potkuista. Meillä ei ollut mitään tekemistä niiden kanssa, se oli kokonaan Rubiinin ja Kavallon –” ”Uskon”, Joel tokaisi.
”Niinkö?” Roope kuulosti helpottuneelta. ”Me ajattelimme, että vihoittelet loppuelämäsi.”
”En ole vihainen”, Joel sanoi tasapaksulla äänellä. ”Mutta tarvitsen silti vielä aikaa. Tilanteen olisi voinut hoitaa toisellakin tavalla, kai sinä sen myönnät?”
”Joo, oli se aika kylmää. Olen pahoillani.”
”Soitellaan.” Hän yllättyi, miten hyvä mieli puhelusta oli jäänyt. Tai ei ainakaan nykyistä huonompi. Olo oli neutraali. Nyt kun kännykkä oli sopivasti kädessä, hän soitti Pamppuloille projekti-ideansa tiimoilta. Pamppulat olivat tyytyväisiä hänen yhteydenotostaan, ja he sopivat tapaamisen seuraavalle viikolle. 
”Kulta? Oletko jo kotona?” Jenni huhuili portaikosta. Joel huusi myöntävän vastauksen. ”Ihanaa! Laitan ruokaa tulemaan. Viitsisitkö muuten käydä hakemassa postin? En ole ehtinyt vielä tänään.”
”Totta kai”, Joel vastasi ja kääntyi saman tien ulko-ovelle.
”Laskuja, laskuja… Mukava tulla kotiin ja törmätä tällaiseen laskupinoon”, Joel mutisi tonkiessaan postilaatikkoa. Sitten hänen nenäänsä lehahti imelä haju.
”Mikä ihme tuo on?”


*”Älä! Et ole tosissasi! Naimisiin? Sinä? Ihanaa! Mahtavaa! Pääsen viimein kaasoksi!”
Susanna oli juuri paukauttanut sisään Tikkaloiden luokse ilmoittamaan ystävälleen tuoreimman uutisensa. ”Kyllä! En voi vieläkään uskoa sitä”, hän hehkutti, ja hänen kasvoiltaan paistoi onni, kun hän katseli sormusta. ”Niin kauan, kun muistan, olen unelmoinut häistä ja kaikesta niihin liittyvästä…”
”Meidän pitää mennä ostoksille! Mekko-ostoksille!” Elisa riemuitsi. Viimeinkin hän pääsisi hoitamaan kaason velvollisuuksiaan ja järjestämään häitä! Tosin Susanna oli ilmoittanut haluavansa itse päättää kaikista asioista, olivathan ne hänen häänsä, mutta silti… He sopivat ajankohdan ja paikan mekkokierrokselle, ja kumpikin oli paikalla täsmällisesti kuin sveitsiläinen kello. Heillä oli hauskaa asuja katsellessaan, vaikka heidän makunsa poikkesivatkin toisistaan.
”Et kai sinä tosissasi meinaa vihreää häämekkoa valita?” Elisa kysyi kauhistuneena.
”Miksen muka? Tai no, ehkä tuo sävy on väärä…”
”Tuolla olisi myös noita valkoisia”, Elisa vihjaili ja osoitti toista rekkiä. ”No, en minä niitä ihan kokonaan poissulje”, Susanna sanoi. ”Kuka tietää, vaikka heittäytyisin villiksi! Mitähän sukuni siihen sanoisi…”
He hihittivät hetken ja jatkoivat mekkojen katselua päätymättä vielä varsinaisesti mihinkään lopputulokseen.He olivat sopineet uuden päivän mekkokierrosta varten ja menneet sitten tahoilleen. Elisa muisti, että posti oli katsomatta ehkä parin päivän osalta. Ties vaikka laatikossa olisi tärkeitä kirjeitä. Hän päätti tarkistaa asian ennen sisälle menoa. ”Mitä tämä –”
Hänen lauseensa jäi kesken, kun hän tunnisti hajun ja kirjeen värin. Vanhat, ikävät muistot palasivat mieleen hetkessä.
”Ei kai taas?”

*”Kuka ihme niitä oikein lähettelee?”
Roope ja Joel istuivat kahvilassa, Joel oli viimein suostunut tapaamaan Roopen. He puivat omituisia kirjeitä huolestuneina.
”Todella ärsyttävää”, Roope sanoi. ”Elisa ei tunnusta mitään, mutta huomaan hänen olevan kiukkuinen. Vaikka hän lupasi luottaa minuun, hän ei voi itselleen mitään. Sellainen hän on.”
”Jenni ei tiedä, mitä ajatella. Hän on päättänyt olla olematta mitään mieltä. Mutta tämä on saatava loppumaan, ennen kuin se pahenee”, Joel sanoi. ”Outoa, ettei Joonatan ole saanut näitä kirjeitä, Roope ihmetteli. ”Tämä mystinen stalkkeri piirittää vain meitä varattuja.”
”Hänen motiivinsa olisi kiva tietää”, Joel sanoi ärsyyntyneenä. ”Haluaako hän vain tehdä kiusaa vai yrittääkö hän epätoivoisesti erottaa meidät vaimoistamme ja päästä itse tilalle? Vai onko hän harhainen ja kuvittelee, että kirjeiden jutut tapahtuivat oikeasti?”
”Kuka tietää. Ensisijaista on selvittää, kuka hän oikein on.” ”Voisimme asentaa turvakameroita vahtimaan postilaatikkoa”, Joel ehdotti. ”Kun hän seuraavan kerran tulee sujauttamaan sinne kirjeitä, näemme hänen kasvonsa.”
”Hän saattaa ennakoida sen ja lähettää seuraavan ihan postitse”, Roope huomautti. Joel kohautti olkiaan.
”Kannattaa silti yrittää, eikö vain?” ”Miten sinulla menee noin muuten?” Roope kysyi sitten.
”Ihan mukavasti. Teen Pamppuloiden kanssa uutta levyä. Yritän saada sen ilmestymiskuntoon jo ensi vuoden alkuun mennessä.”
”Kuulostaa mahtavalta”, Roope kehui. ”Mekin olemme tekemässä uusia biisejä. Se tuntuu tosin oudolta ilman sinua.”
”Eiköhän Ilkka saa ihan hyviä biisejä aikaiseksi”, Joel sanoi. ”Uskon, että tulette pärjäämään. Toivotan teille onnea.” Ennen lähtöä serkukset halasivat vielä pikaisesti.
”Mukava olla taas väleissä kanssasi”, Roope sanoi.
”Sama juttu. Nähdään taas.”
He erosivat hyvillä mielin. Joelilla oli kevyt olo. Taas yksi vaikea vaihe hänen urallaan oli takanapäin, ja edessä näyttivät odottavan valoisammat ajat.


*


Joo, Tikkaloilla tosiaan on talvi, mutta vaatekaupassa, jossa Susanna ja Elisa kävivät, on kesä. Sellaista se elämä on. Deal with that.

Mutta, nyt lohdutukseksi ja hyvitykseksi odottelusta pistän tänne muutamia ylimääräisiä kuvia. Ensin hieman otoksia Petristä taaperona ja kaksosista vauvoina, koska ensi osassa heidät nähdään yhden ikävaiheen vanhempina.


Petri muuten bugitti mahtimaidon juomisen jälkeen niin, että hänen päänsä loisti vihreänä vielä kaksi päivää maidon juomisen jälkeen. Hänen isotätinsä ei siis ollut syöttänyt hänelle mitään radioaktiivista. Älkää pelästykö. Ja te, jotka olitte kutsumassa sosiaalitantan kylään, puhelimet pois heti.
Voin sanoa, että kaikista heistä kasvoi todella somia, etenkin Petri-pojusta ♥

Ja tiesittekös, että Ilkalla on naisystävä? Totta se on, katsokaa vaikka:
Näyttääkö tutulta? Eikö? Edes vähän?
Hänen nimensä on Antonia, ja hän on Elisan ja Joonatanin isosisko. 
(Ai, heillä on sellainenkin? Juu-u.)
Tykkään hänestä. Hän on nätti.

Lopuksi on vielä ihan pakko näyttää, millainen Stefanista tuli aikuisena. (Joelin serkusta siis. Siitä, jolle äänesteltiin morsmaikkua.)Rakastuin ♥
P.S. Hän ei muuten sitten loppujen lopuksi valinnut kumpaakaan äänestyksen naisista, vaan erään ihan toisen :D 

Minä kiitän ja kuittaan tältä erää. Toivottavasti saan seuraavan osan ulos vähän aiemmin kuin tämän.

24 kommenttia:

 1. Oii kun oli ihana osa! :) Tätä tulikin niin odotettua! :D Jännä kun Joel olikin rakastunut Susannaan, mutta tunnustus tuli aivan liian myöhään. Onneksi Joel nyt tajusi tilanteensa ja päättii jättää alkoholin. Kukahan se salaperäinen stalkkerifani oikein on :o On se hyvä, kun Ilkkakin on löytänyt itselleen naisystävän, vaikkakin kannan hänelle vähän kaunaa Joelin takia. Kaikenkaikkiaan tosi hyvä osa ja odottelen innolla minkälaisia lapsista kasvaa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin siinä pääsi käymään. Olisivat he olleet kyllä söpö pari, muttaah. Klaus vähän niin kuin pilasi kaiken :D Syyttäkää sitä.
   Joo, eiköhän Joel tuosta oppinut pitämään alkoholin loitolla elämästään. Ainakin luulisi.
   Stalkkerifanista lisää seuraavassa osassa (; Vihje: hänet on nähty tarinassa aiemmin, tosin vain yhdessä luvussa...
   Ehkä Ilkka rauhoittuu nyt, kun Joonatanin isosisko on hänen tyttöystävänsä? ;D Voipi olla. En ole kaavaillut vielä mitään ihmeitä.
   Paljon kiitoksia kommentista!

   Poista
 2. Tämä osa tulikin aika sopivasti sims-juttujen pariin paluuni jälkeen :)

  Paljon tapahtui! Ongelmia tosiaan oli, toivottavasti uusi alku lähtee hyvin käyntiin.

  Vähän jäi se Joelin random rakkaudentunnustus Susannalle mietityttämään. Onko se vain unohdettu vai nouseeko se esille uudestaan? Ehkäpä Susannan häät saavat Joelin miettimään asiaa taas?

  Tykkään siitä, miten eri juonet menevät limittäin. Nuo Joelin romahdus ja Elenan salaisuudet siis.

  Söpöjä lapsosia. Milloinhan Esakin saa jälkikasvua aikaiseksi? No voisinkin nyt saman tien julkaista sen kauan sitten lupailemani Esa-osan ;)

  Toivottavasti jatkoa tulee pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Joelin rakkaudentunnustus nousee vielä esille, jätin sen tahallani käsittelemättä tarkemmin tässä luvussa. Olen vähän tällainen että tykkään edetä asioissa hitaasti :D
   Huu, Esa-osaa odotan innolla :))
   Paljon kiitoksia kommentista, mukava että tykkäsit! Teen parhaani, että jatkoa tulisi ensi kuussa eikä vasta kahden kuukauden kuluttua :D Ainakin peli-into on palannut, joten hyvältä vaikuttaa :)

   Poista
 3. Oih, Joel sai elämänsä järjestykseen! Me likes :3
  Mutta voih, tunteille ei sitten voi mitään, vai? No, toivotaan ettei Joel ihan rakasta Susannaa... Jenni ja Joel vaan sopivat toisilleen, vaikka vähän toisenlaista kohtaloa näille kahdelle jo aikaisemmi ennustelin :--D
  Jätit vähän niinkuin sanattomaksi. Ihana osa, ei kai tähän muuta osaa sanoa. Lapsosista kasvaa valioyksilöitä (;
  Olipa muuten mukava yllätys hoksata Susannalla tuo mun tekemä asu päällä :--D Itsekritiikillä tosin kattelin noita saumoja, mutta hyvähän tuosta tuli (:

  Jatkoa sitten vaan tulemaan! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tällä hetkellä Joelin elämä näyttää mukavan valoisalta (: Suhdekiemurat jatkuvat vielä, saa nähdä, mitä lopulta tapahtuu.
   Ai niinkö pääsi käymään :D Sait kuitenkin mukavan kommentin aikaiseksi, kiitokset. Haha, en muistanutkaan, että tuo oli radolasta ladattu asu. No, tykkään siitä, joten hienoa työtä olet tehnyt (; Jatkelen mahd. pian!

   Poista
 4. Nyt on kyllä joku koira haudattuna!

  Nähtiin romahdus, nähtiin kurjuutta ja paljon kaljatölkkejä, mutta ihmeen nopeasti Joel tuosta suosta muka nousi. Hypin ihan penkiltä ylös, kun Joel tunnusti rakkauttaan Susannalle, mutta jotenkin sekin painetaan villaisella. Kyllä siihen vielä palataan... Ei tämä nyt näin helposti voinut selvitä! Muutenkin toivon, että Joelin ja Jennin välit eivät paranisi. En ole ikinä tykännyt Jennistä, en tiedä miksi. Se on jotenkin persoonaton Susannan rinnalla.

  Nyt ihan selvästi painoit Olivian ja Elenan kuviota taka-alalle. Eiköhän se sieltä vielä nouse ja verta ja suolenpätkiä tule näkyville? Tällaista melkein veikkaisin! Kyllä Kreivi-Elena-Olivia-kolmikosta vielä joku heittää henkensä, ja draamaa toivon sormet ristissä ja peukut pystyssä, uh ah.

  Kiva kun palasit henkiin näin pian nanon jälkeen:) mie olen potenu melkoista nano-krapulaa ja myökin tuskaa esseiden ja luentopäiväkirjojen kanssa, mutta onneksi nyt hellittää! Mitä nyt pitäisi kirjoittaa 4 sivua scheissea Veikko Vennamosta maanantaiksi mutta ehkä välissä ehtisi Suulillekin osan heittää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, Joelhan vasta pääsi sairaalasta, joten vielä voi tulla eteen vaikka mitä retkahduksia (: Joo, olen vähän tällainen hitaasti etenevä tapaus, mutta älä huoli, kyllä tuo rakkaudentunnustuskin kaivetaan vielä esiin. Ensi luvussa lisää suhdekiemuroita ja tunteiden kanssa kamppailua.

   Jep, tässä luvussa oli niin paljon muuta kerrottavaa, että Oliviaa ja Elenaa ei päässyt näyttämään, mutta seuraavassa osassa heistäkin lisää :D Ai kauhea, tuntuu, että joka asiaan sanon vain "ensi luvssa taas, ensi luvussa lisää, malttakaa odottaa", oijoi. Toivottavasti olette kärsivällistä sakkia.

   Suuret kiitokset kommentista! Nano on kyllä siitä paha, että siitä selvittyään potee helposti kroonista laiskuutta, josta tokenemisessa menee hyvän aikaa. Onnea ja voimia opintoihin, ja odottelen innokkaana uutta osaa Suulille c:

   Poista
 5. Tosi hyvä osa. Hyvä, että Joel pääsi taas jaloilleen. Toivottavasti hän ja Jenni saavat todella suhteensa kuntoon. Toivon, että Joel tulisi menestymään soolourallaan ja saisi vähän näpäytettyä Ilkkaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että tykkäsit :D Paljon kiitoksia kommentista!

   Poista
 6. Aloin lueskelemaan tätä osaa ja n. puolessa välissä totesin, että minulta on jäänyt varmaan viimeiset viisi osaa lukematta :D Joten päätinkin sitten saman tien lukaista kaikki lävitse! Olet muuten todella kivasti lavastanut kuvasi ilman, että simit näyttävät tönköiltä tai tilanteet ylilavastetuilta! Pidän niistä kovin :)

  Toivon todella, että Joel on jättänyt juomisen menneisyyteen lopullisesti! Muutenkin osan lopulla tuntui aurinko jälleen pilkahtavan pilviverhon takaa...
  Odotan jo, mitä ensi osassa tapahtuukaan, olen aika varma, ettei Joelin ja Susannan tarina ollut tässä, vaan jotain yllättävää tulee vielä tapahtumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, hyvä että olet saanut tahdin kiinni! :D Hei, hienoa, että tykkäät kuvista! Paljon kiitoksia (:

   Ihan kaikkia ensi osan tapahtumia en ole vielä suunnitellut, mutta lisää kuullaan ainakin suhdesotkuista, lapsista (etenkin Petristä) ja Olivian ja Elenan tarinasta. Niin, ja tietenkin Susannan häistä... (; Suuret kiitokset kommentista!

   Poista
 7. Huh, mulla on ollu vähän taukoa kaiken simssiin liittyvän kanssa, mutta hilasin itseni nyt lukemaan ja olen tyytyväinen. Hyvän osan olet nimittäin taas väsännyt :) Ihanaa kun Joel on tulossa kuntoon. Jotenkin musta vaan tuntuu, että tää kuvio Susannan kanssa ei oo vieläkään ihan ohi ;) Jatkoa oottelenkin innolla. Hardwickiin voi niistä taas tulla ilmottelemaan, yritän sinnekkin saada joskus uutta osaa aikaan :)
  -Sabrina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Susannan ja Joelin välit ovat selkeästi vielä selvittämättä, ja kyllä ne vielä lopulta selvitetään (: Tosi hienoa että tykkäsit, kiitokset kommentista! Odottelenkin innolla uutta osaa Hardwickiin, mutta ei paineita (;

   Poista
 8. Vau, loistava osa tälläkin kertaa! ♥ Olen iloinen etten jättänyt tämän lukemista huomiseen, vaan tulin lukemaan sen kuitenkin nyt! Piristyin nimittäin kummasti osaa lukiessani, vaikka hetki sitten olin valmis nukahtamaan tähän paikkaan..

  Aijaijai, olen tosi innoissani, tämä osa tuntui lupailevan vielä paljon suhdesotkuja sun muuta draamaa! Vaikka Jennin ja jOelin välit korjaantuivatkin, en usko että se on lopullista. Tai ainakin toivoisin Joelin päätyvän lopulta yhteen Susannan kanssa :3 Rakkaudentunnustus-kohtaus oli ihana! :> ♥ Ei ehkä pitäisi, mutta aloin jo suunnitella lukiessani, miten itse jatkaisin tätä tarinaa.. :D

  Minusta jotenkin sopi tähän osaan se, ettei Elenasta ja Oliviasta puhuttu niin paljon, vaan se jäi "taka-alalle" Joelin sairaalareissun takia. Siitä varmasti ehditään kuulla vielä tulevaisuudessa. Samoin kuin lapsista, jotka kaikki näyttivä tihan supersöpöiltä! :3

  P.S. En musit aolenko jo ilmoittanut, mutta Challenge Maniassa uutta osaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että osa sai sinut piristymään (:
   Haha, suhdesotkuja on kyllä luvassa :D Niitä on hauska tehdä, vaikka itse lukijana aina toivoisi, että kaikki päättyisi lopulta parhain päin ja näin poispäin. Melkein itsekin toivoisin, ettei Klausia olisi, olisi paljon helpompi parittaa Susanna ja Joel... Nyt sormet ristiin ja toivotaan että siihen osuu salama tai jotain :D Noei kai nyt sentään D: Pitää katsoa, miten tässä nyt käy. Haha, toki saa itse jatkaa tarinaa, ihan mielenkiintoista olisi kuulla muiden visioita simieni tulevaisuudesta :D Voisin saada jopa uusia ideoita.

   Jep, Elenasta ja Oliviasta kuullaan lisää, sehän jäi nyt ihan selvästi kesken ja pahasti :D Suunnilleen tiedän, mitä aion tehdä heidän suhteensa. Yritän kertoa seuraavassa osassa sopivan määrän taas. Ja lasten, etenkin tyttöjen, varalle minulla on paljon, paljon, paljon suunnitelmia! Aina aikuisikään saakka! :D Petrille pitää vielä keksiä vähän lisää...

   Erittäin iso kiitos kommentista ja oikein mukavaa joulua (joka tosin meni jo)! Ja kävinkin kommentoimassa CM:ssa (:

   Poista
 9. Kuten ennustelinkin muutamaa päivää aikaisemmin, sain kuin sainkin Hardwickeille uuden osan aikaan :) Tervetuloa siis lueskelemaan ja hyvää joulua ! :)
  -Sabrina

  http://hardwickinsuku.vuodatus.net/

  VastaaPoista
 10. Alkukertauksessa olisi ollut hyvä muistutella edellisenkin osan jälkeisistä tapahtumista, ne kun tulivat nyt isommin esille ja olin henkilöissä ja muissa jutuissa vähän sekaisin aluksi, mutta kyllä noita tapahtumia osasi yhdistää melko hyvin. Hyvä Susanna! Nainen sai vähän aviteltua Joelia oikeaan suuntaan ja ennen kaikkea hän oli paikalla, kun Joel pyörtyi. Toivottavasti Joel viimein ottaisi opikseen tästä traagisesta kokemuksesta ja pysyisi pullosta erossa. Nyt hänellä ainakin olisi Jenni ja lupaavalla pohjalla oleva soolo-uramiete kannusteena raittiina pysymisessä. .-) Hiukan silti epäilyttää, onnistuuko uusi alku Jennin kanssa, kun Joel tunnusti rakkautensa Susannaa kohtaan.. Oih, sievät tyttökaksoset ja hehkuva Petri osaavat kyllä piristää suloisuudellaan. .-3 Kukakohan noiden epämiellyttävien fanikirjeiden takana on, mahtaako videovalvonta auttaa asian selvittämistä? Odotan jatkoa. .->

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, pitäisi varmaan ruveta kertaamaan alussa vähän yleisemmin tapahtumia kuin vain yhdestä luvusta. Pistän korvan taakse.
   Oli onni tosiaan, että Susanna sattui olemaan paikalla, kun Joel tuupertui, muuten olisi saattanut käydä huonosti (: Vähän on ilmassa suhdedraaman hajua, ja siitä lisää ensi osassa kun päästään viettämään Susannan ja Klausin häitä.
   Rakastan noita muksuja, ne ovat älyttömän söpöjä ♥ Maltan tuskin odottaa, että näette, miltä Petri näyttää lapsena ja kaksoset taaperoina :D Olen pelaillut aika paljon Joelin serkuilla ja heidän perheillään, ja tuntuu, että kaikille syntyy ylisöpöjä mukuloita. Onko se sitten joku Pohjasuo-geeni vai sattuman kaupalla hyvä partneri, tiedä häntä.
   Salaperäinen fanikirjestalkkeri paljastetaan vielä, en ole päättänyt tapahtuuko se jo ensi osassa vai vasta myöhemmin, mutta minusta tuntuu että yritän ängetä sen jo ensi osaan :D

   Paljon kiitoksia kommentista!

   Poista
 11. No niin, nyt kun olen lukenut kaikki osat, niin ilmoittaudun myös lukijaksi!
  Joel on niin KOMEA. Ja tuo Jennin ja Joelin uusi alku ei oikein vaikuta lupaavalta.. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Joel ja Susanna kuuluvat yhteen.
  Lapset ovat todella suloisia :)
  Jään innolla odottamaan jatkoa.
  Mistä muuten Olivian hiukset on ladattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hienoa, uusi lukija!
   Ohhoh, Joel/Susanna-faneja riittää :D Pitää katsoa, mitä saan kehiteltyä heille. Voi olla, että Jennin ja Joelin suhde tulee toimimaan, voi olla että ei. Saa nähdä.
   Itsekin tykkään noista tenavista, supersöpöjä (: Paljon kiitoksia kommentista! Koitan saada uuden osan ilmestymään viimeistään helmikuun alussa.

   Olivian hiukset ovat tästä topicista: http://digitalperversion.net/gardenofshadows/index.php?topic=25648.0
   Ja kun sivuja selaa eteenpäin, löytyy lisää samaan settiin kuuluvia kampauksia :D

   Poista
 12. Oo, loistavaa osaa jälleen kerran!
  Toivottavasti Joel nyt pysyisi erossa viinaksista kun maksa reistailee jo noin pahasti! Ja tavallaan ihanaa, että pari yrittää uudestaan kun kerta kaksoistytötkin syntyivät. Tavallaan kuitenkin harmittaa kun Susannalle ja Joelille ei tullutkaan mitään :( Mutta toisaalta eihän aina elämä voi mennä niin, että saat sen elämäsi valitun ja elätte elämänne onnelisina loppuun asti :D
  Hui, millainenkohan hullu fani vaanii naimisissa olevia simejä :O Muuten mukavaa, että serkukset saivat sovittua välinsä ja, että Joel yrittää nyt soolouraa :D

  Malttamattomana jään taas kurkkimaan milloin uutta osaa tulee ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joelille tuleekin valtava elämänmuutos, ehkä ihan hyvään saumaankin jopa :D Voi ei, harmi että jouduit pettymään, mutta noh, en vain raaski - ainakaan vielä (ei, ei ollut lupaus) - erottaa Klausia ja Susannaa, kolme salamaa sattuu kohdalle niin harvoin.
   Hulluja faneja on maailma täynnä, tämä yksi on erityisen hullu :D Näinpä, jää nähtäväksi miten sooloilu menestyy (:

   Paljon kiitoksia kommentista!

   Poista